Foreningen Plantagens logo
Pil ned. Klik for at rulle ned til sidens indhold
Rul ned
AdministrerLog ud

PLANTAGEN

Andelsforeningen Plantagen er en lille oase ved Hasmark Strand, bestående af huse på Østerballevej, Henningsensvej og Plantagevænget.

Historien om Hasmark Strand og Plantagen
Hasmark Strand som rekreativt område tog sin begyndelse i starten af det tyvende århundred hvor godset Hofmandsgave gav tilladelse til, at folk kunne campere i telte ved stranden. De første egentlige sommerhuse blev opført omkring 1930, med Erikshåb som det første egentlige sommerhusområde.

Folk fra Odense kunne enten cykle ud til Hasmark Strand alternativt tage toget til Otterup og herefter tage bussen til stranden (stoppested ved toiletbygning for ende af Østerballevej).

Det første hus i Plantagen(Østerballevej 110) blev opført i 1930érne og blev i starten brugt af fagforeningen til oplagring af telte.

De første sommerhusgrunde i plantagen var lejede grundstykker 12x12m, som blev lejet af bondeparret Anna og Marius Henningsen bosiddende i Hasmark, der som mange andre ejede et stykke jord ved stranden. I forbindelse med udlejningen opmålte Marius selv grundstykkerne med et favnemål... Læs mere

OMRÅDET

Renovationskalender

Hvornår får jeg hentet affald? Åben renovationskalender

Lokalplan

Nordfyns Kommune har sat gang i processen med at udarbejde lokalplaner i sommerhusområderne ved Hasmark-Tørresø.
Har I renoverings eller byggeplaner i Plantagen, så kan I kontakte Nordfyns Kommune på 64828140 for hjælp.

Vedtægter

Vedtægter for Andelsforeningen Plantagen Åben vedtægter

GALLERI

Positive SSL